Croquetes d’albergínia escalivada

Categoria: fàcil però laboriós

INGREDIENTS:

  • 2 albergínies escalivades a la brasa o fetes al forn
  • 150 g de formatge Cheddar
  • 1 all
  • 2 ous
  • pa ratllat
  • un polsim de julivert, sal i pebre negra
  • Oli d’oliva suau

PREPARACIÓ:

Fer les albergínies escalivades a la brasa o al forn. Quan estiguin fredes, les pelem i les tallem a quadradets petits.

En un bol barregem l’all ratllat, un ou, el formatge Cheddar ratllat i el julivert. Quan tinguem les albergínies preparades les incorporem al bol, salpebrem al gust, i remenem que quedin tots els ingredients ben integrats. Tapem amb paper film i ho deixem refredar una hora a la nevera perquè ens costi menys manipular.

Amb l’ajuda d’una cullera fem la forma de les croquetes, les passem per l’ou batut i farina de pa, i les deixem damunt d’un drap net mitja hora. Aquesta massa no queda tant compacte com les croquetes fetes amb beixamel, paciència que després si les deixem reposar es fregiran bé sense desmuntar-se.

Transcorreguda aquesta estona, les fregim amb oli suau d’oliva molt calent. Un cop fregides les deixem en paper absorbent de cuina per treure l’excés d’oli.

Deixa un comentari