Categoria: curra’t-ho una mica
INGREDIENTS:
- 200 gr de carn picada de vedella
- 200 gr de carn picada de porc
- 1 ceba gran
- 500 gr de tomàquet natural triturat (1 llauna gran)
- 2 cullerades soperes de sucre
- 1 potet de moixernons secs
- 500 gr de macarrons
- 1 llauneta de paté
- Formatge ratllat per gratinar
- 1 vas d’aigua
- Oli d’oliva, sal i pebre
PREPARACIÓ:
- Posar els moixernons en un vas d’aigua tèbia i deixar-ho uns 30 minuts en remull perquè s’hidratin, mentre anem preparant el plat.
- En una cassola, preparar una salsa de tomàquet: posar-hi el tomàquet triturat, el sucre, ½ culleradeta de sal i un bon raig d’oli. Remenar-ho bé i deixar-ho coure uns 20 minuts a foc baix, destapat i remenant de tant en tant.
- Pelar la ceba i picar-la petita. Escalfar una mica d’oli en una paella i sofregir-hi la ceba a foc suau.
- Quan la ceba sigui cuita, treure-la de la paella amb una rasera i reservar-la. Guardar l’oli per coure la carn.
- Barrejar la carn picada i salpebrar-la. Coure-la amb l’oli de la ceba.
- Un cop cuita, barrejar la carn amb la ceba, el tomàquet , els moixernons i l’aigua del remull dels moixernons (coleu-la amb un colador fi per si hi ha pedretes). Barrejar-ho tot bé i deixar coure uns minuts fins que s’evapori l’aigua.
- Coure els macarrons, escorre’ls i barrejar-hi la carn.
- Posar-los en una safata que pugui anar al forn, escampar trossets de paté pel damunt i el fornatge ratllat. Posar-hi uns trossets de mantega i gratinar-los al forn uns minuts.
- Bon profit!!
Reblogged this on Celler-Adocse.