Bacallà a la brasa

INGREDIENTS 2 Penques de bacallà dessalat (cues) Oli d’oliva Romaní PREPARACIÓ Es necessita una llar de foc o barbacoa i, preferentment, usar llenya (pi, roure, faig,…), millor que carbó. Una vegada dessalat el bacallà (amb la pell amunt, dos dies amb aigua a la nevera i canviada dos cops al dia), assecar-lo bé amb paper … Continua llegint “Bacallà a la brasa”

Recepta de Jordi R.

INGREDIENTS

  • 2 Penques de bacallà dessalat (cues)
  • Oli d’oliva
  • Romaní

PREPARACIÓ

Es necessita una llar de foc o barbacoa i, preferentment, usar llenya (pi, roure, faig,…), millor que carbó.

Una vegada dessalat el bacallà (amb la pell amunt, dos dies amb aigua a la nevera i canviada dos cops al dia), assecar-lo bé amb paper absorvent de cuina. Untar-lo bé amb l’oli i una espàtula. Es pot deixar així unes hores, abans de passar-lo per la brasa.

Sobre la graella, posar tronquets de romaní de tal manera que fem un llit per cada peça de bacallà. Ràpidament hi posem a sobre el tall de bacallà amb la pell amunt. És interessant que la brasa no estigui molt apagada ni molt encesa. Una vegada el foc ha marcat la peça, girar-lo amb una espàtula metàl·lica (Podem comptar uns 10 minuts, depenent de com estigui la brasa). Per girar-lo, ens podem valdre complementàriament amb algun altre estri. I és important, tornar-lo a dipositar sobre un nou llit de tronquets de romaní.

Ara sí que el deixarem més estona, tirant oli per sobre un parell o tres de vegades perquè quedi hidratat. També l’hi deixarem més estona que abans. Podem comptar uns 20 minuts, depenent de com estigui la brasa.

El més important d’aquesta recepta, ve ara: Menjar-lo ràpidament que es refreda i, per què no, acompanyar-lo d’un bon vi.

Que vagi de gust, i, per ser sostenibles, penseu en plantar un nou arbre. La llenya és un bé escàs.

Deixa un comentari