
Categoria: fàcil
INGREDIENTS:
Per la massa:
- 300 gr de farina de força
- 120 ml d’aigua
- 60 gr d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de llevat de pa deshidratat
- 7gr de sal
Pel farcit:
- 2 pebrots vermells
- 1 albergínia
- anxoves de l’Escala
- oli i sal
PREPARACIÓ:
- Començarem preparant una escalivada de pebrot i albergínia. Encendre el forn a 180º que es vagi escalfant. Rentar les verdures i posar-les en una safata de forn amb un bon raig d’oli pel damut i una mica de sal. Les enfornarem uns 40 minuts, girant-les de tant en tant.
- Per fer la massa, posar la farina fent un volcà a la taula de treball, posar la resta d’ingredients enmig i barrejar-ho fins que quedi ben homogeni i amassat. Fer una bola i deixar-la reposar uns 50 minuts, tapada amb un drap.
- Tornant a l’escalivada, passats els 40 minuts la treurem del forn, la deixarem refredar una mica i pelarem els pebrots i albergínia.
- Passada l’estona de repòs de la massa, estirar-la amb un corró fins que quedi ben fina (2 o 3 mil·límetres de gruix) i posar-la en una safata. Posar tires de pebrot i d’albergínia de forma alternada, tapant tota la superfície, i posar-hi un rajolí d’oli.
- Pujar el forn a 220º i coure-ho uns 10-15 minuts (aneu-ho vigilant perquè no es torri massa, segons si ho heu fet molt prim o no tant).
- Treieu la coca del forn i poseu-la damunt una reixa per refredar, i poseu les anxoves damunt l’escalivada.
- Bon profit!!
Aquesta recepta l’haig de fer! Què bona deu estar