Bròquil amb beixamel

Categoria: facílissim

INGREDIENTS: (per 2 persones)

  • 1 Bròquil mitjà
  • sal
  • 3 culleradetes de mantega
  • 80gr. de farina
  • pebre negre
  • 3/4 de l. de llet
  • formatge ratllat
  • (opcional per la beixamel) nou moscada i ceba

PREPARACIÓ de la Beixamel:

  1. En una cassola petita, afegir les tres culleradetes de mantega.
  2. Quan es fon fregir la ceba. (opcional)
  3. Afegir la farina, i remanar una mica. Quan estigui rossa afegir poc a poc la llet. Anar remenant i afegint més llet.
  4. Tirar un polsim de pebre, polsim de nou moscada i la sal. Seguir remenant, fins aconseguir la densitat que es vol. Aproximadament 10 minuts a foc lent.

PREPARCIÓ:

  1. Tallar el bròquil i bullir amb una mica de sal a foc fort durant 15 – 20 minuts, fins que estigui tou.
  2. Escorrer el bròquil i posar en una safata per al forn.
  3. Abocar al damunt la beixamel.
  4. Posar el formatge ratllat al damunt, i introduir al fron a 200ªC durant uns 10 minuts.
  5. Bon profit!
Anuncis

4 pensaments sobre “Bròquil amb beixamel”

  1. Haig de confessar que a mi la beixamel em queda amb grumolls, però he descobert un truc! Si després de fregir la farina i abocar una mica de llet se us fan grumolls. Ho passeu pel minipimer, i després ho torneu a possar a la cassola petita per seguir afegint llet. I problema resolt!

    1. Aquests bròquils tenen un aspecte boníssim! Ja sé què faré avui per dinar!
      Per cert, sobre això que dius de la beixamel, també va bé remenar primer la farina amb una cullera de fusta i després, quan poses la llet, seguir remenant amb les varilles. Però bé, el truc del minipimer és millor perquè és infal·lible!

      1. voleu fer la beixamel molt fàcil ràpida i sense grumolls? posa 1/2 lt de llet a bullir, en un vol barreja 3 cullerades soperes d’oli d’oliva i 2 cullerades de farina, et quedarà una massa espessa, quan la llet bulli l’hi tires i remenes, ho diexes bullir una estona, hi poses sal i nou moscada, queda perfecte, bon profit!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s